Cybersäkerhet utvecklad i Europa

Cybersäkerhet från Europa

Cybersäkerhetens ursprung

Cybersäkerhet är kärnan för att skapa en säker digital värld. Att skydda företagsdata såväl som personliga data är en viktig del i att skydda allt ifrån medborgare, företag, organisationer inom den offentliga sektorn, regeringar och samhällen. Idag identifierar många länder cybersäkerhet som en strategiskt viktig fråga. Länder som USA, Israel och Storbritannien kan nu skryta med välutvecklade cybersäkerhetskluster och cyberexport, medan den europeiska cybersäkerheten fortfarande är under utveckling när det gäller mognad och investeringar.

Vi ser omfattande skiften gällande global makt och geopolitisk dynamik, till exempel teknikuppbrottet mellan USA och Kina, Ryssland som för krig mot Europa genom att invadera Ukraina, och USA som inför nya lagförslag för att investera miljarder i inhemsk teknikutveckling. För att säkerställa att Europa har tillgång till pålitliga produkter och tjänster i dessa scenarier måste cybersäkerhet som är framtagen och utvecklad i Europa vara den viktigaste prioriteringen.

Viktigt att bygga förtroendet för europeisk cybersäkerhet!

Marknadsundersökning kring cybersäkerhet 2023: En ny era av europeisk cybersäkerhet

Clavisters marknadsundersökning för cybersäkerhet 2023 utforskar det nya europeiska cybersäkerhetslandskapet.

Cybersäkerhet utvecklad i Europa

Clavister har skyddat europeiska företag i över 25 år. Grundat i Sverige, och med huvudkontor i Örnsköldsvik, driver Clavister fram det bästa av europeisk innovation och service till företag, offentliga organisationer och tjänsteleverantörer. På Clavister tror vi på värdet som ”Cybersäkerhet utvecklad i Europa” för med sig till vår verksamhet och att det hjälper våra kunder fatta bättre beslut.

Clavister blev ett av de första företagen som fick märkningen “Cybersecurity Made in Europe” från ECSO år 2020.

Cybersecurity Made in Europe, är ett initiativ som lanserades av European Cyber Security Organization (ECSO) år 2020. En märkning skapades för att erkänna och belöna europeiska cybersäkerhetsprodukter och -tjänster som uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna. Dessa kriterier är baserade på Europeiska unionens cybersäkerhetslag, som fastställer det nya ramverket för cybersäkerhet. Märkningen är också tänkt att uppmuntra europeiska företag att utveckla och marknadsföra sina egna säkerhetslösningar, snarare än att förlita sig på de som utvecklats i länder utanför Europa. Alla produkter och tjänster som får märkningen måste uppfylla ECSO:s kriterier för säkerhet, integritet, motståndskraft och pålitlighet.

Skydda ditt företag med Clavisters cybersäkerhet i världsklass

Vill du komma i gång? Våra säkerhetsexperter finns här för att hjälpa dig!

KONTAKTA OSS

Clavister och europeiska cybersäkerhetssamarbeten

Vi arbetar för närvarande med olika cybersäkerhetsforskningsprojekt som en del av flera större europeiska konsortier

Satellite view of Earth

Säkrare elnätet

Clavister är en del av ett svenskt konsortium med syfte att tillhandahålla AI-baserad cybersäkerhet för att skapa säkrare nätverk för den europeiska energisektorn.

Läs mer
Satellite view of Earth

Säkrare satellitkommunikation

Clavister samarbetar med Försvarsmakten för att tillhandahålla specialiserad cybersäkerhetsteknik som gör det möjligt för militära organisationer att upptäcka störningar i satellitkommunikation.

Läs mer

Gör obemannade markfordon säkrare

Clavister är en del av europeiska försvarsfondens (EDF) “COMMANDS”-projekt med fokus på cybersäkerhet för obemannade markfordonsteknologier.

Läs mer

Hör av er! Kontakta oss idag

HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJAREKONTAKTA OSS